Bjørvika sprinten

Som et ledd i treningen valgte vi å stille i Bjørvika sprinten 1. Mai, arrangert av Oslo Seilforening. Starten var helt inne ved Operaen, og ble seilt på faste merker i indre Oslofjord.

En teknisk krevende seilas med mange vindforhold, særlig i starten og den første halvtimen. I tillegg fin-navigasjon i trange farvann. Dette blir mye arbeide på to personer i en Class40!

Pga veldig skiftende vinder i starten valgte vi til slutt å starte med Code0. Vi fikk god plassering i startområdet, med fri vind og fylte seil i lo. Men vi gled litt for fort mot linja så vi var akkurat over. Så for å få en riktig start valgte vi å gå tilbake. Med veldig lite vind ble dette skjebnesvangert. Vi ble liggende i vindøyet og alle de andre skled avgårde på de lille vinden som var.

Vi fikk omsider snudd Solo og kunne starte seilingen riktig vei! De andre større båtene var kommet langt avgårde og vi lå i 0 vind. Etter en tid begynte vi å skli avgårde og jobbet beinhardt om bord med seilskift og taktiske veivalg. Vi gav som vanlig gass! Det ble seilt på faste merker som gjorde at alle seil ble brukt. Avslutningsvis ble det mange jibber mellom øyene inn mot Bjørvika. Mål var etter babord runding av Glass skulpturen.

Vi var absolutt ikke fornøyd med hva vi trodde var en bunnplassering, men vi var veldig fornøyd med selve seilingen. Dette var tross alt trening. I ettertid har vi fått vite at det ble en 5. plass i klassen av 15 startende, så det må vi si oss allikevel veldig fornøyd med i lys av vår jumbo start! 🙂

Resultatliste: http://www.seilmagasinet.no/resultat?regatta=834

Gi gass!
Rune & Simen.

Posted on 02/05/2012, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: