Solo på 2. plass sammenlagt i Oslofjorden rundt

Fredag kveld startet regattaen med kun shorthanded klasse kl. 1800. Det var lite vind helt fra start, så regatten ble avkortet til banevalg 2, ikke noe alle seilerne fikk med seg. Med lite vind regnet vi ikke med å kunne plassere oss særlig bra pga at Solo er en veldig bred båt med mye våt flate, som suger seg fast i vannet. Men etter første krysslegg ned til Håøya viset det seg at farten allikevel var inne, så vi rundet som båt nr. 3 i klassen etter Destin (Landmark 43) og Jokerman (X-50)

Spinnakeren stod rett etter runding, men allikevel klarte vi ikke å skli nærmere de to foran på lenselegget opp til neste merke som var Østre Måsane. Men Destin, som ledet, hadde ikke fått med seg at banen var avkortet så de fortsatte videre. Vi forsøkte å praie de på VHF men de hørte ikke. Jokerman rundet derfor som båt nr. 1 og vi som nr. 2, kun 200 meter etter. Derfra var det ny krysslegg ned til Slemmestad før målgang utenfor Asker SF. På siste legget valgte vi å sette en Code0, mens Jokerman valgte spinnaker. Vi klarte derfor å kjøre høyere mot mål men kom allikevel 8 sekunder! etter Jokerman over mållinjen. Men på korrigert tok de oss med flere minutter. En 2. plass i klassen var vi allikevel fornøyd med etter seiling i så lette forhold.

Lørdag kl. 1100 startet shorthandedklassen i langt friskere forhold. 15 til 20 knop fra nord var mer et drømmeføre for oss. Spinnakerstart passet også veldig bra. Vi var først over linjen og først opp med spinnakeren. Kun Gode venner hengte på. Etter noen perfekte jibber og nedtak av spinnaker rundet vi merket som båt nr. 1 i klassen. Kryssen derfra nordover til Vestre Måsane via Søndre Steilene gikk som en drøm. Maks fart og høyde i kassa ble notert, med gode strategiske plasseringer på banen i tillegg. Kun Gode venner hektet seg på. Når vi rundet Vestre Måsane og skulle sydover til Slemmestad satte vi spinnaker i de friske forholdene som var. De andre kjørte kun spridd fokk. Vi kjørte litt for langt på styrbod halser så vi ble nødt til skjære opp til merket med fokk. Fra runding Slemmestad var det rett i mål utenfor Asker SF. Vi fikk igjen god høyde og fart, som gjorde at vi distanserte de andre ytterligere. Vi kom i mål som nr. 1 og totalt som nr. 2 etter 2 dagers intens seiling.

Etter målgang finner vi også ut at vi ville klart en 3. plass i klassen med mannskap, kun slått med 12 minutter av Al Capone og 3 minutter av Fortitude, som er noen av fjordens mest samkjørte seilteam og kanskje litt mer tilpassede båter for denne type seiling!

Oppsummert var vi veldig fornøyde med seilingen, både i mindre og mere vind. Det ble mye båthåndtering med seil opp og ned, trim og navigasjon. Igjen viste vi oss som utrolig godt samkjørte. Vi var også godt forberedte med timer i båt og i forhold til banen vi skulle seile på. Alt dette hjelper mye når en seiler en Class40 båt, med lensetakler og vannbalast, i tillegg av mye duk som skal håndteres. Vi er ærlige på at vi er nødt til å bytte på oppgaver undeveis for det er harde tak å få maks ut av kassa i denne type seiling med korte legg, hvor det er en ny jibb eller baut før en rekker å få trimmet inn og få maks fart.

Gratulerer til Team Eureka, med skipper Niclas Fure, som tok spikeren med et poeng bedre.

http://www.asker-seilforening.no/

Det handler om kun en ting: Gi gass! 🙂

Rune og Simen

Posted on 13/05/2012, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: