Stille på havet

NOR Challenge, Rune og Simen, deltok i regattaen Skagen Invitational i helgen med Solo. Regattaen var satt opp av Bundefjorden SF som et tilbud til de som ikke fikk seilt HH Skagen race, som i år falt på 17. Mai.

Det var påmeldt ikke mer enn 20 båter og når vi ankom Hankø lå det 2 båter der. Godt på overtid kom det ytterligere 7 båter, så tilsammen ble det 10 båter som skulle seile.

Det var meldt lite vind, så man diskuterte mulige avkortninger. Skålholmen skulle rundes så det ble bestemt at dersom vinden uteble så ville dette være mål på første etappen, hvor deltagerne skulle kjøre for motor til Skagen etter målgang! for sosialt og start av etappe 2 til Kjærringø på søndag.

Vi fikk en grei start i le på linja. Etter å ha kommet oss et stykke utover var vi sammen med X55 Onyx og Al Cap. Men disse stakk litt avgårde senere på kvelden i den lette vinden.

Natten kom og vi holdt visuell kontakt. På morgenen var de fortsatt synlige men med den farten vi hadde så skilte det sikkert et par timer. I så lett vind (4 knop) er vi nødt til å seile med Code0. Denne gir oss fart men absolutt ikke høyde. Derfor var vi nødt til å innse at våre nærmeste konkurrenter er mer optimale for en slik type seiling.

Ca kl 0900 neste morgen valgte vi i å bryte. Det er første gang vi gjør! Men om en ser på bildet så var det helt dødt overalt. Det var ikke mulig å holde driv i båten, alt stod bare stille. Kun 6 mil fra Skålholmen innebar at vi ville bruke 4 timer dit!

I tillegg viste værprognosen stille til og med søndag med dreining og økende fra nord på mandag! I så fall med kryss hele veien hjem. Så for i tillegg å slippe å kjøre for motor tur retur Skagen valgte vi å avbryte regattaen og sette kurs hjemover. Snipp, snapp, snute for denne gang 🙂

Som vanlig, Gi gass! (men denne gangen uten mulighet pga 0 vind!)

Seilerhilsen
Rune og Simen

Posted on 25/05/2012, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: