En hektisk og innholdsrik helg!

En hektisk og innholdsrik helg er tilbakelagt. NOR Challenge seilte Nesodden Høstcup i helgen, lørdag og søndag. Resultatet lørdag ble en beskjeden 7. plass, mens søndag ble en langt bedre 2. plass. Totalt ble det 3. plass.

I tillegg var vi med og feiret Dag og Caroline’s flotte bryllup på Dronningen, sammen med mange hyggelige seilervenner.

Når det gjelder seilingen var vi veldig fornøyd med egen innsats begge dager. Lørdag blåste det friskt, men inntil 25 knops vind. Dette er forhold vi føler at er ingen problem for oss hva gjelder båthåndtering. Men sammenlignet med en mer vanlig båt har vi en båt som krever mer håndtering, med vannbalast og lensetakler. Dette gjør seiling i trange farvann utrolig arbeidskrevende og påvirker helt klart et resultat i en regatta i indre Oslofjord i så vidt mye vind. Vi brukte 8 minutter mer enn vinneren av klassen, på den 3 timer lange seilasen.

Vi har fått vite at vi ble brukt som kron-eksempel på for mye krenging under North’s de-breaf på lørdag :-). Dette ble nok filmet i en «rosse», hvor krengingen nok var vel mye, men en Class40 skal ha en viss krenging i fht en vanlig båt. Men dette er også en utfordring med denne type seiling, for det er mye power i seilene på Solo når det blåser «kjetting», særlig i en rosse, uansett seilstørrelse.

Søndagen var langt enklere, et føre som nok passer bedre i trange farvann. Jokermann tok en velfortjent seier og kom i mål 10 minutter før oss på beregnet tid.

Logisitkken for å få til 2 dagers seiling og et bryllup, med transport hit og dit, på en helg, ble veldig hektisk! Takk til Sindre, Astri og Jenny for at vi klarte dette! 🙂

Dessverre medførte 3. plassen til at seieren i Årets Shorthanded ranking røk for Rune’s del, etter egen finregning. Men slik det ser ut nå fikk Rune en 2. plass og Simen en 4. plass. Men om vi har regnet riktig har vi spikret pallen med 1. og 3. plass i hoved-rankingen (gjennom siste 4 årene) noe vi er veldig fornøyd med! Vi får vente til Seilmagasinet har regnet ferdig.

Gi gass!
Rune & Simen

About Simen Lovgren

Sailor

Posted on 24/09/2012, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar