TJV – Start i dag kl. 13:00 – fare for mye vind!

Det ble besluttet å starte Transat Jacques Vabre i dag torsdag 7.11 kl. 13:00. Alle båtene er på vannet og klare for action. Og det viser seg at det blir mer action enn ønsket. Pga de ekstreme værsituasjonen som er i Atlanterhavet i år, er det ikke slutt på de enorme lavtrykkene. Men starten foregår i rolige vinder.

De har besluttet å stoppe Class40 klassen allerede på Normandy kysten, nærmere bestemt i Roscoff Bloscon. Der blir det stopp inntil de to neste trykkene har passert de kommende dagene.

Resten av flåten fortsetter, med håp om at de klarer å passere før neste setter inn. Klarer de ikke å passere i tide kan racet være over for flere, da en må regne med store skader på disse enormt lette og store båtene. Spesielt er de to flerskrog klassene MOD70 og Multi50 veldig utsatt.

Fredag 12Z, 14:00 norsk tid kommer en ny «bølge» med 30 knop (sann vind inntil 45). Når den har passert kommer det et nytt trykk som vil komme inn over seilingsområdet lørdag morgen kl. 08:00 norsk tid. Deretter ennå et trykk natt til søndag. Begge de siste har meldinger på 40 knop, her kan det gjerne oppleves 55. Og i den stedvis grunne Biscaya bukta vil bølgehøyden gjerne komme opp i 15 meter. Så dette er ikke er hyggelig sted å være for noen.

Class40 vil nok ligge i havn til søndag før de slipper ut på havet, slik det ser ut nå. Resultatet er at de støre og raskere båtene kommer til Brazil, dvs. de som kommer seg gjennom Biscaya, lenge før, kanskje to uker eller mer før første Class40. Så racet blir veldig stykket opp, noe som vil ødelegge mye av opplevelsen i en mål-havn som Itajai.

Følg regattaen på: http://www.transat-jaques-vabre.com/en

Vi ønsker alle deltagere all lykke til!

About Simen Lovgren

Sailor

Posted on 07/11/2013, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar