I mål på årets Seapilot2star

NOR Challenge med Rune og Simen ombord i «Solo», seilte Seapilot 2star i helgen, en to-manns regatta i Skagerrak. Det ble seilt 2 etapper med en pit-stop i Strømstad på 4 timer mellom. Første etappe gikk fra Skjæløy i Østfold, via Færder, øst for Vederøarna på den Svenske vestkyst, rundt en bøye utenfor Lysekil til Strømstad. En etappe på ca 120 nm. Siste etappe gikk fra Strømstad, rundt en stake syd for Jomfruland og tilbake til Skjæløy, en etappe på ca. 100 nm.

Hele regattaen ble gjennomført under lette forhold, noe som sjelden passer for en båttype som Solo er, men seilasene ble gjennomført med mye god seiling og strategiske valg, som allikevel førte til en raskt gjennomført regatta. Men siden Solo har et veldig høyt «handicap-tall» blir det vanskelig å slå konkurrentene som seiler mer konvensjonelle båter på korrigert tid under slike forhold. Derimot på utseilt tid var teamet helt suverene, og kom i mål mer enn 2,5 time før neste konkurrent, til tross for en avslutning siste timene i nærmere ingen vind for teamet, vs mer vind for de som kom bak.

Det ble til slutt en 8. plass i klassen, men ikke mer enn 1,5 time på korrigert tid, etter vinneren «Firstlady» med Magnus R. Tvete og Are Eklund ombord.

Fra målgang Seapilot2star i svært lite vind (Seilmagasinet)

Artikkel: http://www.seilmagasinet.no/id/41880
Regattaside: http://www.sailracesystem.no/regatta?regatta=1788

Posted on 20/06/2015, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Legg igjen en kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: