Om prosjektet

NOR Challenge satser videre i Class40 med ny båt!

I flere år har teamet seilt sammen til mange flotte resultater og utmerkelser i båten «Solo», en Class40 båt. I 2011 seilte teamet regattaen Transat Jacques Vabre, som går fra Frankrike til Costa Rica, 2 mann, non-stop, uten assistanse, og fikk en hederlig 4. plass! I 2016 til 2018 skal teamet satse videre i en ny båt, «Solo 2», på de største nasjonale og ikke minst internasjonale offshore regattaene, hvor målet er pallplass i alle . Ingen fra Norden har noensinne satset så høyt innen internasjonal proffseiling i 2-manns regattaer!

Det Norske laget, bestående av Rune Aasberg og Simen Løvgren, har konkurrert så langt i klassen Class40 med båten “Solo”. Fra 2016 satses det videre i en ny Class40 båt  «Solo 2».  Etter at «Solo» ble solgt besluttet Rune seg for å kjøpe en ny Class40. Etter en gjennomgang av de som var for salg, for det var ikke aktuelt å bygge en ny denne gang, falt valget på den vel råeste av de alle, Tizh (Le Conservateur).

Dette er en 2014 modell Verdier design, bygget av BG Race i St. Malo i Frankrike. Båten har allerede rukket å vinne Le Sables – Horta – Les Sables og Transat Jacques Vabre! Verdier står bak de fleste råeste regattabåter i verden i dag.

Målet for NOR Challenge er å delta i de fleste viktige race for klassen internasjonalt neste årene: Normandy Channel Race i 2016, Rolex Fastnet Race og Transat Jacques Vabre i 2017 og Normandy Channel Race og Route du Rhum i 2018. I tillegg vil vi seile de ledende regattaene her hjemme, som Shetland Race, TwoStar, Færderen og Hollenderen.

Hovedmålet for teamet er Route du Rhum i 2018, hvor Rune har som mål å vinne. Han startet i regattaen i 2010 men var nødt til å bryte seilasen etter kun noen dager, da elektronikken brøt sammen.

Noen linker til filmer for å se mer om denne råe båten:
http://youtu.be/axGHLbWXODE
http://youtu.be/oVHH04rGlrM
http://youtu.be/Cu0G64eQuNg

Målet:

 • Pallplass i alle internasjonale og nasjonale regattaer
 • Re-etablere posisjon som Norges beste seilere i havseilas
 • Sette rekorder i etablerte rekordseilaser
 • Gi mye verdi tilbake til våre samarbeidspartnere

Våre verdier er:

 • Naturlig råskap
 • Innovasjon
 • Samspill

Dette er verdier vi også ønsker å tilbakeføre til våre samarbeidspartnere og «Seiler-Norge»!

Ta kontakt med oss for mer informasjon.

Henvendelser:

Rune Aasberg rune.aasberg@romerike-elektro.no Tlf. +47 971 110 28

Simen Løvgren simenl@online.no Tlf. +47 934 44 610

 

 

Reklame
 1. Det er utrolig spennende og vanvittig moro å følge med dere! Vi skal heie og trykke F5 under deres satsing både nå i 2011 og uten tvil i 2014!

  Hilsen
  Kjersti og Per

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: